13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju 2023.

Najuspješnija ekipa na 13. Kupu Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023., koji je održan u Konjicu, na rijeci Neretvi u Glavatičevu je ekipa SRD Banja Luka 1 iz BiH, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji bio Matijaž Tirović iz Bleda, Slovenija.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH od 09. do 11. juna, a okupilo je 18 ekipa sa 54 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji je osvojila ekipa SRK Kolašin, Crna Gora, a treće RD Bled iz Slovenije.

Drugoplasirani u pojedinačnoj konkurenciji je bio Saša Jeremić Banja Luka, BiH, dok je treće mjesto osvojio Tomislav Praštalo, Banja Luka, BiH.

Proglašenje najuspješnijih učesnika i uručenje nagrada upriličeno je u Glavatičevu.

Vladimir Kukrika, kapiten pobjedničke ekipe SRD 1 Banja Luka, zahvalio se Gradu Konjicu i OSR Konjic na dobroj organizaciji.

„Prelijepa Neretva, prelijep ribolov, malo teški uslovi. Neretva je jaka rijeka, a zbog kiše je bio povišen vodostaj, ali ispunili smo svoja očekivanja, vraćamo se sa trofejima i ovo je bilo jedno prelijepo druženje. Nama ova pobjeda mnogo znači, jer njegujemo ovakav način ribolova, održavamo školu ribolova i radimo sa mladim naraštajima, i nadamo se da će naše nove generacije da nastave put koji smo mi započeli“ – izjavio je Vladimir.

VIDEO: Mali osvrt na 13. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju

Podijelite ovu objavu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *